Ύδρας: Ο Πνευματικός πρέπει να είναι καλός Ιατρός, να μην έχει ομάδες και οπαδούς

  • ΔΟΓΜΑ

Στον ιστορικό ναό της Υπαπαντής Κυρίου Ύδρας, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την δεσποτική εορτή, το απόγευμα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. 

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του εν λόγω Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ύδρας Αρχιμ. Θεόδωρο Θεοδοσίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για το μυστήριο της Εξομολόγησης. Τόνισε πως ο πνευματικός πρέπει να δείχνει τον Χριστό, να μην έχει ομάδες και οπαδούς, να είναι καλός Ιατρός, ει δυνατόν Άγγελος δηλ. καθαρός στην ζωή του και πρώτος να εφαρμόζει αυτά που διδάσκει.

Το μυστήριο αυτό σημείωσε, έχει κακοποιηθεί και έχει παρεξηγηθεί. Χρειάζεται πολύ προσοχή από την πλευρά του πνευματικού. Ο πνευματικός εάν δεν δώσει σωστές κατευθύνσεις μπορεί να χαθεί μια ψυχή.

Ευχήθηκε στον π. Θεόδωρο να γίνει ένας καλός και στοργικός πνευματικός πατέρας.

Στη συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ Νεκτάριος Δαρδανός.

Προ της απολύσεως ο νέος πνευματικός αντιφώνησε ευχαριστιακά. Πρώτα τον Ευεργέτη του όπως χαρακτήρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Εφραίμ που τυγχάνει και πνευματικός του πατέρας. Κατόπιν τον Πρωτοσυγκέλλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους ιερείς, τις αρχές και τους στενούς συνεργάτες της ενορίας του.
Ακολούθησε κέρασμα στην αυλή και στο Αρχονταρίκι.

 

TOP NEWS