Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Μητρόπολη Λεμεσού

  • Δόγμα

Στην ιερά αγρυπνία έψαλε η Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεώς μας Ρωμανός ο Μελωδός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την πρέπουσα τιμή κλήρος και λαός της Μητροπόλεώς μας υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του εν Αγίοις Πατρός ημών και πολιούχου της πόλεώς μας, Ιωάννου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, του Ελεήμονος από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, της Iεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Την Τιμία Κάρα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Iεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμ. Νήφων και την υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, ιερείς και πλήθος κόσμου.Στην υποδόχη παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, πολιτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών συνοδεύουν ακόμη, οι Ηγούμενοι της Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμ. Βενεδικτος, και της Μονής Αγίας Τριάδας, Αρχιμ. Δομέτιος, ο Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Λεόντιος, ο Προϊστάμενος Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Καλαμπάκας, Αρχιμ. Διονύσιος και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας πραγματοποιήθηκε στον κυκλικό κόμβο Παλλάδος- Δημοκρατίας – Μισιαούλη και Καβάζογλου. Ακολούθως, εν πομπή, έγινε η μεταφορά της στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου. Της πομπής προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και ακολουθούσαν τα λάβαρα των σχολείων Mέσης Εκπαίδευσης της πόλης μας. Στο ιερό ναό, εψάλη σύντομη δέηση και ακολούθησε πανηγυρική αρχιερατική Αγρυπνία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολαού.

Στην ιερά αγρυπνία έψαλε η Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεώς μας Ρωμανός ο Μελωδός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αγίου μας Ιωάννου του Ελεήμονος

Πανηγυρική Αγρυπνία – Έλευση Τίμιας Κάρας Αγίου του Ιωάννου Ελεήμονος

TOP NEWS