Δείτε σε βίντεο τη διαδικασία καύσης των νεκρών

  • Dogma
νεκρών

Η αντίδραση της Εκλησίας της Ελλάδος για την αποτέφρωση, η οποία αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα ως «στερεό απόβλητο»,είναι ιδιαίτρεα έντονη. Το dogma.gr σήμερα σας παρουσιάζει πως ακριβώς γίνεται η καύση των νεκρών.

Η σύγχρονη διαδικασία της κατ’ ευφημισμόν «αποτεφρώσεως» των νεκρών έχει ως εξής: Μετά την καύση της σωρού σε κλίβανο, ο ανθρώπινος σκελετός ρίχνεται σε ηλεκτρικό σπαστήρα (μίξερ, cremulator), θρυμματίζεται και μετατρέπεται σε σκόνη.

Στο βίνετο που ακολουθεί παρουσιάζεται ακριβώς η διαδικασίας καύσης των νεκρών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον νεκρό να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ και δεν διακρίνει ιδιαίτερες διαφορές της σύγχρονης «αποτέφρωσης νεκρών» και της «διαδικασίας ανακύκλωσης απορριμμάτων», όπως έχει αναφερθεί σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ναό του Αγίου Πνεύματος (Α’ Κορ. 6,19) στοιχείο της υποστάσεως του ανθρώπου, που έχει πλασθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού (Γεν. 1,24) και για τον λόγο αυτό η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αντιμετωπίζει το νεκρό σώμα όχι ως «στερεό απόβλητο», όπως οι απολογητές της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή ως έκφραση αγάπης προς το κεκοιμημένο μέλος Της.

Διαβάστε επίσης: Γιατί συνηθίζεται να σκεπάζουμε το κεφάλι των κεκοιμημένων

TOP NEWS