Άγια Θεοφάνεια στα Τρίκαλα – Βίντεο – Φωτογραφίες

  • Dogma
θεοφάνεια

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος στα Τρίκαλα τα Άγια Θεοφάνια, με εκατοντάδες Τρικαλινούς και επισκέπτες να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της μεγάλης και Δεσποτικής εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου, αδεία του Ποιμενάρχου ημών, του Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου ο οποίος Λειτούργησε φέτος στον Ι.Α. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Παρών στον Μητροπολιτικό Ναό και ο συντοπίτης Ακαδημαϊκός, Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικομενικού Θρόνου Σωτήρης Μπαλατσούκας.

 

Οι δυο Αρχιερείς τέλεσαν την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού εντός του Ιερού Ναού, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς την κεντρική πεζογέφυρα για τον Αγιασμό των Υδάτων του Ληθαίου ποταμού. Βρέθηκαν μάλιστα τολμηροί οι οποίοι βούτηξαν στα νερά του.

 

Το  “Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε” συγκλόνισε και φέτος τους πιστούς. Δείτε εκπληκτικές λήψεις με drone του trikalavoice.gr:

 

TOP NEWS