Αγρίνιο: με χειροκροτήματα δεκτή η αθώωση ιερέα για παράβαση των μέτρων δημόσιας υγείας – Βίντεο

  • Dogma

Αθωώθηκε για την κατηγορία της παράβασης των μέτρων για τη δημόσια υγεία ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης.

Αθωώθηκε για την κατηγορία της παράβασης των μέτρων για τη δημόσια υγεία ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης.

Η δίκη διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη 13  Οκτωβρίου 2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου και δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Η ετυμηγορία μάλιστα έγινε δεκτή με επιφωνήματα και χειροκροτήματα από τους πολλούς συμπολίτες που ήταν στο ακροατήριο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ο δικηγόρος του ιερέα Χριστόφορος Σαράκης σε δήλωση του ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη ημέρα για την οποία κατηγορείται ο ιερέας είναι τα Θεοφάνια του 2021 και επιτρεπόταν να γίνονται λειτουργίες και ιεροπραξίες με παρουσία πιστών, μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό. Είχε αντικατασταθεί προηγούμενη ΚΥΑ που ήταν απαγορευτική.

Το νόμο είχε τηρήσει ο ιερέας. Δεν επικαλείται συνειδησιακό θέμα ούτε σύγκρουση καθηκόντων λόγω της οποίας έπραξε όσα έπραξε. Εφάρμοσε το νόμο σε όλες του τις λεπτομέρειες και για αυτό το λόγο απηλλάγη.

Ήταν από την αρχή εδραία η πεποίθηση του ιερέα ότι είχε εφαρμόσει το νόμο και ότι δεν είχε παραβιάσει με οποιαδήποτε υπόδειξή του. Παρότι άλλα ενδεχομένως σχόλια διακινούνταν κυρίως διαδικτυακώς δεν είχε προβεί σε καμία προτροπή ή διέγερση του κόσμου για να παραβιάσει τα μέτρα.

Απεναντίας οι προτροπές του και στα κηρύγματα και στις προσλαλιές του προς το εκκλησίασμα ήταν πάντα υπέρ των τηρήσεων των μέτρων. Για αυτό το λόγο απηλλάγη».

Από την πλευρά του ο π. Κων/νος Καντάνης επισήμανε:


«Είχαμε εξ αρχής εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, γνωρίζαμε ότι είναι αβάσιμες οι καταγγελίες και καταρρίφθηκαν σήμερα. Ευχαριστώ τον Τριαδικό Θεό, τον δικηγόρο μας Χριστόφορο Σαράκη αλλά και τους πιστούς που κατέκλυσαν τα δικαστήρια για να είναι κοντά και να ενισχύσουν σε αυτή την περίπτωση.

Ήταν σίγουρο ότι θα δικαιωθούμε γιατί δεν υπήρχε παράβαση. Είμαστε εδώ, μένουμε στη διακονία του Θεού και του συνανθρώπου μας και αναμένουμε με τιμή και αγάπη το νέο Μητροπολίτη Δαμασκηνό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο του προκατόχου του για το καλό και την ενότητα της κοινωνίας μας».

TOP NEWS