Αμερικής Ελπιδοφόρος από Σιμωνόπετρα: Οι Έλληνες της Αμερικής αγαπούν και σέβονται το Άγιο Όρος- Βίντεο

  • Dogma
αμερικής

Συνοδευόμενος από ιεράρχες και ομογενείς επιχειρηματίες συνεχίζει την προσκυνηματική του επίσκεψη στο Άγιον Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. 

Το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου ανέφερε «πόσο πιστοί είναι οι Έλληνες της Αμερικής, και το αποδεικνύουν στην πράξη, θυσιάζοντας από τον χρόνο τους και εργαζόμενοι για το καλό της Εκκλησίας μας. Αγαπούν και σέβονται το Άγιον Όρος. Σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, τους προτρέπω να επισκέπτονται το Άγιο Όρος.

Σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί τη Μονή Καρακάλλου και στη συνέχεια τη Μόνη Παντοκράτορος, που είναι και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στον Άθωνα.

Τη Δευτέρα, θα αναχωρήσει από το Περιβόλι της Παναγίας και θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για μία ολόκληρη εβδομάδα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες, ενώ την Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Ημέρα Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος και θα ανακηρυχθεί επίτιμος μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr

TOP NEWS