Αρκαλοχώρι:Πώς γιόρτασαν το Πάσχα στις γειτονιές των οικίσκων οι σεισμοπαθείς- Βίντεο

  • Dogma
αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι: Εορταστικό σκηνικό και ευχές από τους πληγέντες που ανεβαίνουν το δικό του Γολγοθά

Ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά εδώ και 7 μήνες οι πληγέντες από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου που μέσα σε δευτερόλεπτα άλλαξε τα πάντα. Το φετινό Πάσχα είναι αλλιώτικο για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα κατεστραμμένα από τον Εγκέλαδο σπίτια τους. Συγκινημένοι και αισιόδοξοι οι ένοικοι της γειτονιάς των οικίσκων στο Αρκαλοχώρι τήρησαν τα έθιμα, γιόρτασαν την Ανάσταση και με το κέφι να περισσεύει αφέθηκαν, στην μουσική , το κρασί και το χαρμόσυνο μήνυμα της ημέρας.

Είναι το πρώτο τους Πάσχα μακριά από τα σπίτια τους που ο Εγκέλαδος της 27ης Σεπτεμβρίου πλήγωσε ανεπανόρθωτα. Οι σεισμοπαθείς σηκώνουν με πίστη και αισιοδοξία το δικό τους σταυρό εδώ και μήνες αλλά δεν το βάζουν κάτω. Ανήμερα της Ανάστασης και οι γειτονιές των οικίσκων φόρεσαν τα γιορτινά τους.

Τηρώντας κατά γράμμα τα έθιμα και τις παραδόσεις και με την καλή διάθεση να έχει τον πρώτο λόγο οι πληγέντες γιόρτασαν το Πάσχα με φόντο τους οικίσκους που εδώ και μήνες έγιναν τα νέα τους σπιτικά. Κι αν στο εσωτερικό τους, τα τετραγωνικά είναι λιγοστά και περιορισμένα, έξω από αυτά ο χώρος ήταν αρκετός για ένα μεγάλο και ζεστό πασχαλινό τραπέζι με τα χαμόγελα και τις ευχές να περισσεύουν.

Αρνί, κρασί και καλή παρέα. Σκηνικό εορταστικό και για τους σεισμοπαθείς που 7 μήνες τώρα έμαθαν να ζουν στην νέα τους πραγματικότητα… Περιμένοντας την στιγμή που ο προσωπικός τους Γολγοθάς θα φτάσει στο τέλος του, δεν το βάζουν κάτω. Κρατούν ψηλά το κεφάλι και παραδίδουν μαθήματα υπομονής και αισιοδοξίας.

Στις δικές τους ευχές, πέρα από τα τετριμμένα των ημερών, συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή σε ένα κανονικό σπίτι. Μπορεί να περνούν δύσκολα αλλά είναι ευγνώμονες που μέσα από αυτή την δοκιμασία κατάφεραν να παραμείνουν όρθιοι στα πόδια τους κι αυτό και μόνο ήταν μία ακόμη αφορμή προκειμένου σήμερα να γιορτάσουν μέσα από την ψυχή τους.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: neakriti.gr

TOP NEWS