Δήμαρχος Θέρμου προς Ναυπάκτου Ιερόθεο: Υπέρτατη τιμή η δημιουργία νέας Μητρόπολης – Βίντεο

  • Dogma
δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας υποδέχθηκε τον Ναυπάκτου Ιερόθεο και τόνισε ότι η δημιουργία νέας Μητρόπολης θα ήταν «υπέρτατη τιμή» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι πιστεύει ότι θα έχουν αγαστή συνεργασία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Θέρμο, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θέρμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών υποδέχθηκαν επίσημα τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας, ο οποίος τον συνόδευσε στο γραφείο του Δημάρχου.

Εκεί Μητροπολίτης και Δήμαρχος είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση και στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο  Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Ράπτη, των Αντιδημάρχων του Δήμου και του Προέδρου της κοινότητας Θέρμου.

Έπειτα ο κ. Σπύρος Κωνσταντάρας ανάφερε την περίπτωση δημιουργίας νέας Μητροπόλεως Ναυπάκτου & Θέρμου, τονίζοντας ότι θα είναι υπέρτατη τιμή να συμβεί αυτό και ότι είναι «σίγουρος για την άριστη συνεργασία, η οποία θα υπάρξει σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους τους παρόντες για την τόσο επίσημη και θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στην σχέση της εκκλησίας με τον τοπικό Δήμο τονίζοντας ότι υπάρχει μια εσωτερική ενότητα μεταξύ τους, αφού και οι δύο υπηρετούν τον άνθρωπο με διαφορετικούς σκοπούς

Αναφερόμενος στο θέμα της διχοτόμησης είπε, ότι έχουν παρθεί οι αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο και πλέον είναι θέμα της πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

thermonews.gr/

Mox Player

????????????????????????????????????

Πηγή: thermonews.gr/

TOP NEWS