Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μία είναι η αλήθεια: του Χριστού» – Βίντεο

  • Dogma
δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στην δυσκολία των Γραμματέων και Φαρισαίων να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν ένας απλοϊκός άνθρωπος της Ναζαρέτ να είναι ο Μεσσίας και Λυτρωτής του κόσμου, παραποιώντας έτσι την Μεσσιανική προσδοκία. Για να δικαιώσουν, μάλιστα, την θέση τους, προσπαθούσαν να παγιδέψουν τον Χριστό με ερωτήσεις σχετικές με την Γραφή. Μέσα από τον διάλογο που ακολούθησε, ο Κύριος δίδαξε ότι η αγάπη αποτελεί την πεμπτουσία του ανθρώπου, η αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους και πως ο Ίδιος είναι ο αληθινός Θεός και Κύριος, όπως αποκαλεί ο Δαυίδ τον Μεσσία.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «διαχρονικά η Εκκλησία διασώζει την αλήθεια του Χριστού, μέχρι και σήμερα, που πολλοί προσπαθούν να παραποιήσουν τον Λόγο Του. Θέλουν μια άλλη Εκκλησία, που να διευκολύνει τα σχέδια και τα πάθη τους. Όμως, ο Χριστός τους ονόμασε υποκριτές, γιατί ενώ ομιλούν για την αλήθεια, στην πραγματικότητα επιθυμούν να δικαιώσουν το δικό τους θέλημα και μόνο. Το ίδιο θα έλεγε και σήμερα ο Χριστός στους υποκριτές. Αφήστε τα ψέματα, αυτό που δήθεν θεωρείτε σύγχρονο και μοντέρνο. Μία είναι η αλήθεια: του Χριστού, όπως εκφράζεται από την Εκκλησία Του. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό στην εποχή μας, διότι, αν χαθεί η αλήθεια και παρασυρθούμε από το ρεύμα της εποχής, που λειτουργεί απάνθρωπα, τελικά, όσο κι αν θέλει να μας πείσει περί του αντιθέτου, τότε θα παγιδευτούμε και θα χάσουμε την αλήθεια περί της ζωής και του ανθρώπου. Αυτή την αλήθεια υπερασπιζόμαστε και αυτήν διαλαλούμε, για να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καταστροφή που υπέστη ο Ναός, κατά την πρόσφατη πλημμύρα και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτ. Στέφανο Παπαγεωργίου και τους εθελοντές, που συνέβαλαν στην αποκατάστασή του. Μίλησε, επίσης, για τις ενέργειες που έχουν γίνει, προκειμένου το Πν. Κέντρο του Ναού, που υπέστη ολική καταστροφή, να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Αναφέρθηκε, επίσης, στην λειτουργία του συσσιτίου του Ναού, παρά τις δύσκολες συνθήκες, για τριάντα και πλέον εμπερίστατους κατοίκους της ενορίας.

TOP NEWS