Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την «Παναγία Δεόμενη»- Βίντεο

  • Dogma
δημητριάδος

Μια ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας, είναι αυτή της Δεομένης. Σ ’αυτή την εικόνα η Παναγία δεν κρατάει τον Χριστό στην αγκαλιά της και στα χέρια της, αλλά τα χέρια της είναι σηκωμένα ελαφρά σε στάση δέησης, για να μας θυμίζει ότι τρεις στάσεις υπάρχουν για τα χέρια μας.

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου , με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας. Στο ακόλουθο βίντεο ο Ποιμενάρχης Δημητριάδος μιλά για την Παναγία τη Δεομένη.

“Μια ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας, είναι αυτή της Δεομένης. Σ ’αυτή την εικόνα η Παναγία δεν κρατάει τον Χριστό στην αγκαλιά της και στα χέρια της, αλλά τα χέρια της είναι σηκωμένα ελαφρά σε στάση δέησης, για να μας θυμίζει ότι τρεις στάσεις υπάρχουν για τα χέρια μας. Η μία να τα σηκώσουμε γροθιά ζητώντας με βία τα αιτήματά μας, η άλλη, να τα αφήσουμε πεσμένα έχοντας φτάσει σε απελπισία για τις δυσκολίες. Όμως η στάση της Δεομένης Παναγίας μας δείχνει το δρόμο της προσευχής και της δέησης. Της εμπιστοσύνης στο Θεό και η Παναγία είναι οδηγός μας σ’αυτό. Εμπιστευόμαστε τον Χριστό, δεν απελπιζόμαστε και η Παναγία παραμένει πάντοτε κοντά μας, για μας και για όλον τον κόσμο.”

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS