Εκοιμήθη ο Αρχιμ. Ανανίας Κουστένης – Βίντεο

  • Dogma
αρχιμανδρίτης

Με ένα σύντομο βιντεάκι, απόσπασμα από παλιότερη εκπομπή, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος π.Ανανία, καθώς και με τη μνημόνευση για την ανάπαυση της ψυχή του, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χθες, Κυριακή των Μυροφόρων 16 Μαΐου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου όπου χοροστάτησε και ιερούργησε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: “…Μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Ανανία Κουστένη, Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου οδού Ισαύρων Εξαρχείων Αθηνών.

Ο μακαριστός, Αρκάς στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το έτος 1945 και σπούδασε στην Φιλοσοφική και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διακρίθηκε για την ανεξάντλητη πνευματική του δραστηριότητα, τον παραμυθητικό λόγο του, την αρχοντική λεβεντιά του, το πηγαίο του χαρακτήρος του.

Η προσωπικότητά του καθίστατο αιτία θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος, οι δε απαράμιλλες ομιλίες του υπήρξαν πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού, καρπός αφειδώλευτης αγάπης, κατάθεση ψυχής ανθρώπου που καθημερινώς επεδίωκε την ένωση με τον Θεό.”

Ενθυμούμενοι την αγαθή μορφή του, υπενθυμίζουμε την παλιότερη εκπομπή της ΕΤ-1 Αρχονταρίκι, που προβλήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2009 με θέμα: «Σαρακοστή, πορεία συνάντησης με τον Αναστημένο Χριστό!».

Ο υπεύθυνος της εκπομπής Μητροπολίτης Δημητριάδος συζητά με τον καλεσμένο του π. Ανανία Κουστένη.

Ας είναι Αιωνία του η μνήμη.

TOP NEWS