Ενημέρωση για δράσεις προσηλυτισμού από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος- Βίντεο

  • Dogma

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, μετά και από το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε,  η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η σχετική Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, ενημερώνει τους πιστούς της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας της  για την ποικίλη και παραπλανητική δράση διαφόρων αιρετικών και σχισματικών ομάδων, που κατά καιρούς δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον νομό μας σε πλατείες, χώρους μαζικών συναθροίσεων ή και κατ’ ίδιαν σε σπίτια και καταστήματα.

 Η Μητρόπολη Φθιώτιδος καλεί τους πιστούς να είναι πάντα επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε μας πλησιάζει με το πρόσχημα της διάδοσης του Ευαγγελίου ή της προσφοράς κοινωνικού έργου, έστω και αν εμφανίζεται με «καλοκάγαθο χαμόγελο». Εμείς έχουμε την Εκκλησία μας, τους ιερείς μας, τις ενορίες, τα μοναστήρια μας. Ξέρουμε από ποια βρύση θα πιούμε το καθαρό νερό της πίστεως μας.

Πιο συγκεκριμένα όμως αυτές τις ημέρες σημειώνει ότι υπάρχει μια επικείμενη προσηλυτιστική εκστρατεία  με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1-9 Ιουλίου 2023, στους νομούς Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Φωκίδος και Αττικής από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Φθιώτιδος τονίζει χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση πνευματική! Να μην δεχόμαστε τέτοια φυλλάδια, αλλά και να δηλώνουμε τον σταθερό προσανατολισμό μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού προς πάσα κατεύθυνση και σε όποιες ομάδες αιρετικές κυκλοφορούν, είτε στις πλατείες μας, στα χωριά μας ή όταν χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών μας ή αν διενεργούν έργο επίσης φαινομενικά εκκλησιαστικό και κοινωφελές.

Στώμεν καλώς στην Αγία Ορθόδοξη πίστη μας! Επικοινωνούμε με την ενορία μας και την Μητρόπολη μας άμεσα μόλις αντιληφθούμε κάποια τέτοια προσηλυτιστική δράση».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΕΔΩ

TOP NEWS