Επίτιμος Διδάκτορας του Α.Π.Θ ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
άνθιμος

Σε μια λαμπρή τελετή αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου  παρέστησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες  Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι Θεοφιλέστατοι  Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθώς και Καθηγητές και Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.

Για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου ωμίλησαν σχετικώς ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Τον έπαινο προς τον Παναγιώτατο εξεφώνησε ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιμαντικό, εθνικό και κοινωνικό έργο του τιμωμένου Ιεράρχου τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της τελετής ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ωμίλησε με θέμα «Εκκλησία και Γλώσσα».

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος με αισθήματα υικής αγάπης και σεβασμού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Παναγιώτατο ευχόμενος έτη πολλά με αδιάπτωτο υγεία και δύναμη δια την συνέχιση της καλλικάρπου, πολυκάρπου και Θεαρέστου Ποιμαντορίας του στον Ιστορικό Θρόνο της Αποστολικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, προς Δόξαν Θεού και έπαινον της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

άνθιμος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ