Φθιώτιδος Συμεών: Πρέπει να ευγνωμονούν την Εκκλησία που βοήθησε στον εμβολιασμό

  • Dogma
φθιώτιδος

Τη στάση της Εκκλησίας στο φλέγον ζήτημα των εμβολιασμών εξήρε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Αν δεν ήταν αυτή που είναι  η στάση της Εκκλησίας δε θα είχαμε αυτό το  ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό. Αντί λοιπόν κάποιοι να λένε ότι η Εκκλησία δεν βοήθησε θα πρέπει να την ευγνωμονούν που βοήθησε».

Στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνέντευξή του, ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος μίλησε εφ’ όλης της ύλης, με τη στάση της Εκκλησίας κατά την πανδημία, τις σχέσεις με την Πολιτεία, τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων να βρίσκονται στο επίκεντρο.

«Το σημαντικό αυτή την ώρα είναι πως θα συνεργαστούμε όλοι μας και θα βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία», τόνισε με πατρική αγάπη ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος, σημειώνοντας συγχρόνως μεταξύ άλλων ότι «το θέμα του εμβολιασμού είναι το πρώτο θέμα στα χρονικά που όλα τα κόμματα συντάσσονται- πράγμα σπάνιο για ένα θέμα να υπάρχει ομοφωνία», αλλά ότι και στην Ιεραρχία και εν γένει σε ολόκληρη την Εκκλησία «υπάρχει ενότητα και ομοφωνία» επί του θέματος.

«Να μας αφήσουν αυτοί που πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας»

Μιλώντας ειδικότερα για τη Μητρόπολη Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε με νόημα «Η δική μας Μητρόπολη λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές και ιδιαίτερες συνθήκες, έχει τους μηχανισμούς δεν περιμένει υπόδειξη για να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Αρκεί να μας αφήσουν αυτοί που πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο πειστικός και διαλογικός τρόπος της Εκκλησίας και τα αποτελέσματα

Άδραξε δε την ευκαιρία να τονίσει ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να κάνει ελέγχους, λέγοντας χαρακτηριστικά «Τονίζουμε ότι είναι άλλο πράγμα η Πολιτεία που έχει τη δυνατότητα να βάλει πρόστιμο, εμείς δεν έχουμε τους μηχανισμούς της πολιτείας, ούτε πρόστιμο, ούτε κυρώσεις μπορούμε να επιβάλλουμε. Άρα εκ των πραγμάτων για οποιοδήποτε θέμα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την «απειλή» της τιμωρίας. Θα χρησιμοποιήσουμε άλλο τρόπο πιο αγαπητικό, πιο πειστικό, πιο διαλογικό. Αυτή την επιλογή έχουμε κάνει και μπορώ να πω ότι έχει πετύχει μέχρι τώρα»

Οι αντιεμβολιαστές ιερείς και οι λίγοι που κάνουν το κακό 

Όταν η συζήτησης έφθασσε τους αντιεμβολιαστές ιερείς αν και αρχικά ο κ.Συμεών απέφυγε να υπερεθεματίσει δηλώνοντας έλλειψη στοιχείων, τελικά εξήρε την επίσημη στάση της εκκλησίας και τόνισε ότι  «κακό μπορεί να το κάνει ένας, το καλό θέλει πολλούς», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «υπάρχουν  λίγο που κάνουν το κακό» αλλά πρέπει να κοιτάμε τους πολλούς που κάνουν το καλό

Παρακολουθήστε ολόκληρη την καθιερωμένη κατ’ έτος συνέντευξη για τον Έρανο της Αγάπης της Μητρόπολης  Φθιώτιδος και για τις εορτές των Αγίων Χριστουγέννων στο  Star Kεντρικής Ελλάδος και στην εκπομπή «ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του  Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών στον Γενικό Διευθυντή του Σταθμού κ. Γιώργο Σιμόπουλου.

TOP NEWS