«Γιατί μας πολεμούν» (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Δόγμα

Γνωστοί και άγνωστοι πίσω από τον πόλεμο που δεχόμαστε. Απαντήσεις στους συκοφάντες και σε όλους αυτούς που μας πολεμούν, γιατί κηρύττουμε τον Τριαδικό Θεό.

Γιατί μας πολεμούν; Ποιοι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δεχόμαστε; Τι είναι εκείνο που τους ενοχλεί και τα «βάζουν» μαζί μας; Ποιος είναι ο στόχος τους;

Γνωστοί και άγνωστοι πίσω από τον πόλεμο που δεχόμαστε. Απαντήσεις στους συκοφάντες και σε όλους αυτούς που μας πολεμούν, γιατί κηρύττουμε τον Τριαδικό Θεό.

Όπως απολογήθηκε ο Απόστολος Παύλος και υπερασπίστηκε τον εαυτό του στις συκοφαντίες και στις ύβρεις όπως διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη, στην προς Κορινθίους Β΄ Επιστολή, έτσι απαντά με στοιχεία ο Γέροντας Νεκτάριος σε όλους αυτούς που μας πολεμούν, είτε σε αυτούς που δεν έχουν σχέση με την εκκλησία, είτε σε αυτούς που διατυμπανίζουν ότι είναι «χριστιανοί» και άνθρωποι της εκκλησίας.

Ο Απόστολος Παύλος μιλά πολύ χαρακτηριστικά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο δικό τους έργο και το μόνο που ξέρουν είναι να χτυπούν αυτούς που κάνουν έργο. Στην Β΄ Προς Κορινθίους Επιστολή κεφ. 11 στιχ. 13-15 λέει τα εξής: «Διότι οι τοιούτοι κήρυκες είναι ψευδαπόστολοι, δόλιοι εργάτες, οι οποίοι υποκρίνονται και παίρνουν την εξωτερική μορφή, ώστε να φαίνονται ότι τάχα είναι απόστολοι του Χριστού.

Και αυτό βέβαια δεν είναι παράδοξο· διότι και αυτός ο ίδιος ο σατανάς υποκρίνεται και μεταβάλλεται μερικές φορές κατά την εμφάνιση και συμπεριφορά εις άγγελο φωτός.

Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο πράγμα, εάν και οι υπηρέτες του σατανά παρουσιάζονται υποκριτικά και συμπεριφέρονται σαν να είναι υπηρέτες δικαιοσύνης. Το κατάντημα όμως και το τέλος αυτών θα είναι ανάλογο προς τα πονηρά των έργα».

TOP NEWS