Η Καρδίτσα τίμησε «των Αγράφων τον γόνον» – Βίντεο

  • Dogma
καρδίτσα

Με τη λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνας του εορταζομένου Αγίου Σεραφεμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, αλλά και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, επίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, προστάτη της πόλης μας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης προεξάρχοντάς του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών  Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιου, του Μητροπολίτη μας μας κ. Τιμοθέου, με πλήθος ιερέων και διακόνων.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών, των ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, των αρχών και πλήθος κόσμου με την πομπή να κινείται επί των οδών Ιεζεκιήλ, Ανδρ. Παπανδρέου και μέσω του πεζοδρόμου Δ. Λάππα να καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου είχε στηθεί εξέδρα και τελέστηκε δέηση, ενώ οι Φιλαρμονικές των Δήμων  Καρδίτσας και Παλαμά, καθώς και άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας Ρούσσου απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Με την ολοκλήρωση της δέησης, στην οποία εκτός των άλλων παραβρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτ. Αντωνίου, Θεοδ. Θεοδωρόπουλος, Στ. Θεολόγης  Ολγ. Μακρή, ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Θωμ. Καρανάσιος και εκπρόσωποι του Στρατιωτικού Δ/κτη και του Δ/κτη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και λάμπρυναν με την συμμετοχή τους τις εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην διεξαγωγή τους

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την τέλεση  Μεθεόρτιου Εσπερινού και  Ιερής Παράκλησης ενώπιον της τιμίας κάρας στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφεὶμ (Μετόχιον Ἱ.Μ. Κορώνης) στις 7 το απόγευμα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: karditsalive.net

 

 

TOP NEWS