Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου για Άγιο Όρος: Μοναχοί αρνητές του κορονοϊού παρασύρουν ανθρώπους – Θέλουν οπαδούς

  • Dogma
ηγούμενος

Ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στο Άγιο Όρος με τους μοναχούς  αρνητές του κορονοϊού μίλησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Γέροντας Βαρθολομαίος στην ΈΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις». Δε δίστασε να κάνει λόγο για μοναχούς που «έχουν το πάθος της προβολής» και αναζητούν «οπαδούς» καταγγέλλοντας το «φαινόμενο του γεροντισμού» που λειτουργεί σαν «καρκίνωμα» και «διχάζει τους ανθρώπους».

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω δηλώνοντας, μάλιστα, ότι παρά τα επίσημα στοιχεία που θέλουν να είναι γύρω στους 25-30 οι αγιορείτες μοναχοί που κοιμήθηκαν από κορονοϊό, στην πραγματικότητα πλησιάζουν του 40 θανάτους.

Ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου τόνισε μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί στο όνομα της υπακοής που υπάρχει σε ένα μοναστήρι να επιβάλλομαι σε θέματα πέραν των πνευματικών ζητημάτων», στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα στην αγιορείτικη κοινότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενες δηλώσεις του Γέροντα Βαρθολομαίου για μοναχούς που με τη ρητορική τους καλούν πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους, έχουν ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου

TOP NEWS