Κερκύρας Νεκτάριος: «Εάν υιοθετήσουν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια θα αυξηθεί η εγκληματικότητα» – Βίντεο

  • Dogma

Μια άκρως εριστική δήλωση για ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία έκανε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12/01) στο Action24.

«Εσείς καθημερινά βλέπετε ότι ηδομή της κοινωνίαςκαι της πατρίδας απειλείται από την εγκληματικότητα. Όταν αυτά τα παιδιά, το λένε έγκριτοι επιστήμονες, θα τεκνοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια, ποια θα είναι η ψυχολογία τους. Εγώ πιστεύω πως θα αυξηθεί η εγκληματικότητα από την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν το λέω μόνο εγώ. Εάν ανατρέξετε σε επιστημονικές έρευνες, αυτό λένε ότι συμβαίνει όταν προέρχονται από ανθρώπους» πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος Κέρκυρας κ. Νεκτάριος στο ομοφοβικό του παραλήρημα.

«Δεν μας ενοχλεί καθόλου μάλιστα, μόνο εάν απαλειφθεί ολοκληρωτικά η τεκνοθεσία. Το θέμα της αμαρτίας για την εκκλησία, όλους τους αμαρτωλούς η εκκλησία τους αποδέχεται. Όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους, όταν κάποιος αναγνωρίζει τα πάθη και την πτώση του, αλλά την οποιαδήποτε αμαρτία. Και τον εγκληματία, και τον φονιά και τον κλέφτη, όταν έρχονται στην εκκλησία ως μετανοούντες, η εκκλησία τους αποδέχεται, κανέναν δεν αποδιώκει» είπε, παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας στη δήλωσή του, συγκρίνοντας… την ομοφυλοφιλία με τη ληστεία και την ανθρωποκτονία.

«Το να ευλογήσει η εκκλησία και να συμφωνήσει με αυτούς τους νόμους περί τεκνοθεσίας ή κι όλων των άλλων που διαλύουν όχι μόνο την οικογένεια, αλλά την κοινωνική δομή του τόπου μας, της πατρίδας μας, δεν συμφωνεί η εκκλησία» σημείωσε.

«Η πατρίδα μας δεν είναι όπως όλες οι άλλες χώρες. Η πατρίδα μας είναι Έλληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί και εκείνοι που ψηφίζουν τους βουλευτές από τις επαρχίες, δεν τους ψηφίζουν ούτε οι έχοντες την «ιδιαιτερότητα», αλλά τους ψηφίζουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αυτή είναι η πλειονότητα των ψηφοφόρων» συμπλήρωσε στο μισαλλόδοξο παραλήρημά του.

«Αντιλαμβάνεστε όταν αυτοί οι άνθρωποι κάτω στο Κοινοβούλιο ψηφίζουν αυτούς τους νόμους που αντικείνται στην ορθόδοξη πίστη μας, ποια θα είναι και η αντιμετώπιση από την πλευρά των ανθρώπων της εκκλησίας. Εμείς τους αγαπούμε όλους, και τους βουλευτές μας, άλλα όταν διαφοροποιείται η κοινωνική δομή της πατρίδας από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι για εμάς είναι μία απογοήτευση» πρόσθεσε.

«Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έχει μία ιδιαιτερότητα η πατρίδα μας. Λέμε ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά λέμε ναι και στην πατρίδα μας, την πίστη μας» ανέφερε, επίσης, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος.

«Δεν ζητούμε να νομοθετήσουμε εμείς. Η εκκλησία έχει αυτήν τη γραμμή και δεν μπορώ εγώ να αλλάξω και να πω στους ανθρώπους μου, κοιτάξτε υπάρχει η φυσική οικογένεια αλλά υπάρχει και η οικογένεια που προέρχεται από εκτροπή. Ό,τι και να πείτε για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό και βιώνουν την αλήθεια του Χριστού, αισθάνονται πως αυτή η οικογένεια δεν είναι φυσιολογική, αλλά είναι εκτροπή» σημείωσε στο άκρως ομοφοβικό του παραλήρημα.

TOP NEWS