Κρήτης Ευγένιος: Ενάντια στα ψευτοδιλήμματα- Αδέλφια μας τα ομόφυλα ζευγάρια – Θέλω να ακούσω τη γνώμη των ειδικών για την τεκνοθεσία- Βίντεο

  • Dogma
κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κρήτη TV αναφέρθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια παίρνοντας σαφή θέση υπέρ τους και άσκησε κριτική σε όλους όσοι προσπαθούν να διχάσουν με «ψευτοδιλήμματα».

«Θα πω πρώτα για τους ομόφυλους ανθρώπους. Για να περάσουμε σε αυτό που ονομάζεται γάμος. Να μιλήσουμε για τα πρόσωπα. Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά. Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος.

«Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις για να μην κριθείς. Όποιος λοιπόν εκφράζεται κατηγορηματικά εναντίον αυτών των προσώπων που έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους αγάπης, που δεν στάθηκε ούτε ένα λεπτό στη σκέψη πώς έχουν γίνει αυτό που είναι, τι παιδική ζωή είχαν, τι τραύματα κουβαλούν… Ισχύει όχι μόνο για τα ομόφυλα πρόσωπα, αλλά για όλα τα πρόσωπα που βγάζουν βία στην κοινωνία» τόνισε.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος: Δεν τους κατακρίνουμε

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στάθηκε στα όσα ακούγονται από εκκλησιαστικούς κύκλους για τα ομόφυλα ζευγάρια, σημειώνοντας πως «βοηθούμε τους ανθρώπους αυτούς, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν τους οδηγεί στα ζητήματα της πνευματικής τους αδυναμίας και καταστάσεως».

«Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Ούτε τους κατακρίνουμε, ούτε τους κατακεραυνώνουμε, ούτε τους βλέπουμε στην άκρη του γκρεμού και τους δίνουμε μια σπρωξιά να πάνω κάτω. Έχουν ανάγκη την αγάπη μας. Όσοι επιχειρούν με διλήμματα ή ψευτοδιλήμματα να μας διχάζουν με τέτοια πράγματα, δεν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια υπογράμμισε πως «ως Εκκλησία περιμένουμε να δούμε τι θα κατατεθεί, πότε θα κατατεθεί. Από ό,τι καταλαβαίνω γίνεται ευρεία συζήτηση και η Εκκλησία έχει δικαίωμα να καταθέσει την άποψή της».

Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος για τεκνοθεσία: Θα ήθελα να μελετήσω πρώτα τις απόψεις των ειδικών

«Θα ήθελα πριν πω οτιδήποτε να μελετήσω και να ακούσω απόψεις ειδικών ανθρώπων. Θέλω να με πληροφορήσουν άνθρωποι που ασχολούνται με την παιδική ψυχολογία, εάν είναι να κάνουμε παιδιά τραυματισμένα, όχι κατά ανάγκη να πάρουν τον προσανατολισμό των γονέων τους, που δεν θα έχουν ξεκαθαρίσει ποια είναι η οικογένεια πραγματικά, ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μέσα στην οικογένεια, εάν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην οικογένεια, αυτό είναι κάτι άλλο» διευκρίνισε για την τεκνοθεσία.

«Η πρόοδος της τεχνολογίας για  μένα, δεν είναι μόνο αποδεκτή αλλά και ευλογιτική για όλους τους ανθρώπους. Είναι φωτισμός Θεού, για να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη» κατέληξε για τη συμβολή της τεχνολογίας στην ανθρώπινη ζωή.

TOP NEWS