Λαρίσης Ιερώνυμος: Αναπτύσσεται πόλωση όσο ο αριθμός των ανεμβολίαστων μικραίνει

  • Dogma
λαρίσης

Για την πανδημία, και τους αντιεμβολιαστές και τις «ανοίκειες επίθεσεις» που έχει δεχτεί επειδή έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των εμβολίων, τα  «πράγματα που διαβάζουμε στο ανεύθυνο διαδίκτυο» και «μπορούν να διχάσουν», αλλά και την επίσκεψη του Πάπα την οποία χαρακτήρισε υποτονική «για να μην εξαφθούν τα πάθη» τοποθετήθηκε με λόγο μεστό και συνετό ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης Ιερώνυμος στο καθημερινό ενημερωτικό μαγκαζίνο «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» με παρουσιαστή τον Σωτήρη Πολύζο.

«Ανπτύσσεται μια πόλωση όσο ο αριθμος των αντιεμβολιαστών μικραίνει» παρατήρησε ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης  για να διατυπώσει ακολούθως το ρητορικό ερώτημα «Ως πότε θα ενεργούμε με βάση το φόβο. Πότε θα ενεργήσουμε ελευθερα με βάση τις αρχές και τις αξίες μας» . «Όσοι παρέμειναν ως τώρα ανεμβολίαστοι σπεύδουν να εμβολιαστούν φοβούμενοι τις διασωληνώσεις και την αύξηση των θανάτων», παρατήρησε χαρακτηστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Ποιμενάρχης Λαρίσης που ξεχωρίζει για τον ενωτικό του λόγο απηύθυνε έκκληση «να εγκολπωθούμε όλοι με μια μετριοπάθεια και να σκεφτούμε πιο λογικά όλα τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας», χωρίς να κολλάμε σε ανεύθυνα πράγματα που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, χρείάζεται, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και «να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας και να σκεφτόμαστε» καθώς σε αντίθετη περίπτωση «καλλιεργείται μια ψυχολογία που μπορεί να δημιουργήσει διχόνοια».

Ο κ. Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά και την ανάγκη του να ζητήσει συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ενδεδειγμένη τη στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και τονίζοντας με νόημα «Το γεγονός ότι δεχόμαστε κάποιον δεν σημαίνει ότι δίνουμε γη και ύδωρ και αρνιόμαστε τη δική μας παράδοση. Αντίθετα, είναι ένας τρόπος να πούμε κάποια πράγματα και να οικοδομήσουμε δίνοντας και μία προοπτική πρόσκλησης επιστροφής».

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη συνέντευξη του Ποιμενάρχη Λαρίση Ιερωνύμου:

TOP NEWS