Μεσσήνη: Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν μεγαλοπρεπώς την Παναγία Βουλκανιώτισσα – Βίντεο – Φωτογραφίες

  • Dogma
παναγία

Με ξεχωριστή θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Μεσσήνη υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, την Παναγία Βουλκανιώτισσα- Εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής για οχταήμερο προσκύνημα

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, ύστερα από μια πομπή 20 χιλιομέτρων έφθασε στη πόλη της Μεσσήνης, από την ομώνυμη Ιερά Μονή επί του όρους Ιθώμη.

Η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρεται κάθε χρόνο στη Μεσσήνη σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος στις αρχές του 18ου αιώνα, η οποία διέσωσε την ευρύτερη περιοχή από θανατηφόρο νόσο.


Οι Μητροπολίτες Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος,  προέστησαν της υποδοχής, αλλά  και της  μεγαλειώδους λιτανείας.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας συνοδεία πλήθους πιστών μελιτανευτική πομπή διέβη τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Απευθυνόμενους στους  εκατοντάδες πιστούς ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, τόνισε την χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, υπογραμμίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.

Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Βριλησσίων Αττικής Ξ. Μανιατογιάννης, ο πρ. Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, Αντιπερειφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

Πληροφορίες- Βίντεο: eleftheriaonline.gr

TOP NEWS