Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες- Έπεσαν οι μάσκες-  Κενές απειλές τα περί εξαρχίας στην Τουρκία

  • Dogma
μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εξηγεί αποκλειστικά στο dogma.gr πώς με τη ρωσική εισπήδηση στην Αφρική «έπεσαν οι μάσκες» και επιβεβαιώνεται ότι η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και πως τα περί ίδρυσης εξαρχίας στην Τουρκία είναι κενές απειλές. Την ίδια ώρα σημειώνει με νόημα ότι Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εκείνο που θα αποφασίσει τον τρόπο και τα μέσα που θα την διαχειριστεί και θα επιλύσει αυτό το θέμα.

Σε μια άκρως διαφωτιστική συζήτησης ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας, εξηγεί διεξοδικά γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για σχίσμα στην Ορθοδοξία, ενώ παράλληλα τονίζει ευθαρσώς ότι η αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ήταν μόνο η αφορμή για να δημιουργηθούν νέοι θύλακες, ενώ μιλά και για τη διαχρονική προσπάθεια της Μόσχας να δει εαυτόν ως 3η Ρώμη.

Ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας τοποθετείται επίσης, για το εάν είναι η ώρα να ανοίξει ο εκκλησιαστικός Καλλικράτης ξεκαθαρίζοντας, ότι παρόλο που η εκκλησία διακρίνει την ανάγκη διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δεν είναι η ώρα να τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα συνολικά.

Ο κ. Χρυσόστομος επαναλαμβάνει τη θέση του για την υποχρεωτικότητα του εμβολισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το ρόλο του ιερέα στη σύγχρονη εποχή, αλλά και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η εκκλησία τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που εμφανίζονται στους κόλπους της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εκπαίδευσης που θα εμπεριέχει στοιχεία που καλλιεργούν την έννοια της ιεροσύνης.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στο dogma.gr

TOP NEWS