Ναυπάκτου Ιερόθεος: O θανατοποινίτης είχε θεολογικές αναζητήσεις – Βίντεο

  • Dogma
ναυπάκτου

Για τον θανατοποινίτη που έγινε ορθόδοξος μοναχός και ο οποίος εκτελέτηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022, μίλησε σήμερα Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «είχε εσωτερικές και θεολογικές αποκαλύψεις».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ,  αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον 66χρονο μοναχό Αντώνιο, κατά κόσμον Φρανκ Ατγουντ, ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστός ως ο Ορθόδοξος θανατοποινίτης.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου «αποκάλυψε» και το ρόλο που έπαιξε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ως προς τη γνωριμία αυτή.

Ο κ. Ιερόθεος μίλησε για τις επιστολές που αντάλλασε με τον μοναχό Αντώνιο από το 2016, ενώ έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, ο οποίος  είχε εσωτερικές και θεολογικές αναζητήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρανκ Άτγουντ είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού, ενώ η εκτέλεσή του ήταν κατά σειρά η δεύτερη στην πολιτεία της Αριζόνα, από τότε που οι Αρχές επανάφεραν τη θανατική ποινή, τον περασμένο Μάιο, ύστερα από οκτώ χρόνια παύσης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

TOP NEWS