Ο Αργολίδος Νεκτάριος ευλόγησε τις στολές των λειτουργών υγείας – Βίντεο

  • Dogma
αργολίδος

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στην Αργολίδα που βρίσκεται στο Ναύπλιο,  το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.

Στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αργολίδος τέλεσε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες των ιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών, που ήταν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά. Μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιερό ναό του Αγίου.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στο τέλος της Ακολουθίας κάλεσε τους λειτουργούς της υγείας να μιμηθούν την ενάρετη ζωή του Αγίου Λουκά, καθώς και την αγάπη του στην Ιατρική.

Ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στους λειτουργούς της Υγείας με θέμα «Πίστη και επιστήμη» με ομιλητές τον Μητροπολίτη Αργολίδος , τον Δημήτριο Κυριαζή, Ψυχίατρο – Παιδοψυχίατρος , ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής , ο Γρηγόριος Λακιώτης, Διευθυντής Χειρουργικής Γ.Ν. Ευαγγελισμός

Ο κ. Νεκτάριος πριν την έναρξη του Ιατρικού συνεδρίου ξενάγησε τους επισκέπτες στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά. Στο ναό είχαν τεθεί προς προσκύνηση κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ/ Ευάγγελος Μπουγιώτης

 

TOP NEWS