Ο Θυατείρων και Νικήτας στη στέψη του Βασιλέως Καρόλου Γ’ – Βίντεο

  • Dogma
θυατείρων

Σημαντικό ήταν και το ελληνικό στοιχείο στη σημερινή (6.5.2023) τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, καθώς έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας αλλά και ο Έλληνας μαέστρος Αλέξανδρος Λίγκας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας συμμετείχε σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στην Τελετή Στέψης της Αυτού Μεγαλειότητος, του Βασιλέως Καρόλου Γ’.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, μαζί με άλλους τρεις ηγέτες Χριστιανικών Εκκλησιών, συμμετείχε στην Τελετή Στέψης κατόπιν ειδικής προσκλήσεως της Αυτού Μεγαλειότητος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας προσευχήθηκε προς τον Κύριο να προστατεύει και να καθοδηγεί τον Βασιλιά Κάρολο, κατά τη διάρκεια της ιστορικής τελετής στέψης του, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

«Με εντολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, αύριο, Κυριακή 7 Μαΐου 2023, θα τελεστεί ειδική Δοξολογία προς τιμήν του Βασιλέως σε όλες τις Κοινότητες της Ι. Αρχιεπισκοπής», αναφέρει η ανακοίνωση για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Νικήτα στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου, όπου σε αυτήν εκφράζει τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση του νέου μονάρχη.

 

 

TOP NEWS