Οικ. Πατριάρχης για φωτιές: Μια τραγωδία που προτίθεται στις πολλές που έζησε όλη η Ευρώπη και η χώρα μας

  • Dogma
πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης: Να προφυλάγει ο Θεός όλους από τέτοιες μεγάλες συμφορές, οι οποίες ξεσπιτώνουν τους ανθρώπους, καταστρέφουν το βιος τους, τα υπάρχοντά τους, τα σπαρτά τους, τα ζώα τους, τα χωράφια τους. Ο Θεός να μας φυλάγει».

Τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την ομιλία του μετά τον Μ. Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου.

«Εμείς γιορτάζουμε τη χάρη της Παναγίας, έχουμε, δόξα τω Θεώ, όλα τα αγαθά που μας στέλνει ο ουρανός, αλλά δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε και τους αδελφούς μας οι οποίοι δοκιμάζονται στη γειτονική Αλεξανδρούπολη, στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, εδώ πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα», σημείωσε ο Παναγιώτατος και προσέθεσε: «Είναι μία τραγωδία η οποία έρχεται να προστεθεί στις πολλές τραγωδίες που έζησε η Ελλάδα. Και όχι μόνο η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη και η χώρα μας. Και στο Τσανάκαλε πληροφορούμαι ότι μαίνεται μία πυρκαγιά. Ευχόμεθα να παρέλθει αυτό το πικρό ποτήριον, αυτή η τραγωδία, το ταχύτερον δυνατόν και να επανέλθουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, ιώμενοι τας πληγάς και τα τραύματα τα οποία εδημιούργησε η πυρκαγιά. Και να προφυλάγει ο Θεός όλους από τέτοιες μεγάλες συμφορές, οι οποίες ξεσπιτώνουν τους ανθρώπους, καταστρέφουν το βιος τους, τα υπάρχοντά τους, τα σπαρτά τους, τα ζώα τους, τα χωράφια τους. Ο Θεός να μας φυλάγει».

TOP NEWS