Ορθόδοξος Λόγος: Συγκίνησε η εκπομπή για τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης Ειρηναίο – Βίντεο

  • Dogma
κρήτης

Το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου τίμησε η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος».

Στις 23 Φεβρουαρίου 2022, συμπληρώθηκαν 47 έτη Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου. Με αφορμή την επέτειο αυτή, η εκπομπή της Κρήτη ΤV «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, τίμησε το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου.

Στην εκπομπή, έγιναν γνωστές πολλές από τις αφανείς, για τους περισσότερους, πτυχές της ζωής του. Μέσα από αληθινά περιστατικά από την ζωή του, αναδείχθηκε η πλούσια προσφορά του, οι θυσίες και ο αγώνα του για όλους τους ανθρώπους της Κρήτης, ιδίως για τους νέους. Όπως αναφέρθηκε, ξενυχτούσε για να στηρίζει τους νέους, να δέχεται κλήσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας, να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο, να προσεύχεται για όλους.

Παράλληλα, έγινε λόγος για την ειρήνη που έχει μέσα του, την οποία μετέδιδε και μεταδίδει γύρω του, το πράον του προσώπου του, τον λιτότατο τρόπο ζωής του, την ασκητικότητα, το μοίρασμα ολοκλήρου του μισθού στους αναγκεμένους, τις συχνότατες επισκέψεις του σε νοσοκομεια, σε καταστήματα, σε χωριά, την ανοιχτή καρδιά του προς πάντες, τις οικολογικές ευαισθησίες του. Τονίστηκε συνάμα, η μέριμνά του στην δημιουργία σημαντικών τομέων και δράσεων της Αρχιεπισκοπής, όπως η Διακονία της Αγάπης, η Ομάδα Υποστήριξης Μοναχικών Ασθενών,  η Εξωτερική Ιεραποστολή, το Ραδιόφωνο, ακόμη και αυτή η τηλεοπτική εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος».

Συγχρόνως, προβλήθηκαν συν τις άλλοις πρόσφατες φωτογραφίες του, ιδίως μαζί με τον Σεβασμιωτάτο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο στον προσωπικό χώρο του στην Αρχιεπισκοπή, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα για την υγεία του Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου.

Κατά κύριο λόγο στην εκπομπή, φανερώθηκε ο θαυμαστός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα την ασθένειά του. Όπως τονίστηκε, βρισκόμενος στην Αρχιεπισκοπή, διακρίνεται από την διαρκή χαρά του, την αισιοδοξία του, σκορπώντας διαρκώς κουράγιο και δύναμη γύρω του. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, με το παράδειγμά του διδάσκει όλους μας πολύ περισσότερο τώρα παρά ποτέ άλλοτε.

Πηγή: neakriti.gr

TOP NEWS