Πατέρας Επιφάνιος: Από το Άγιο Όρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής! video

  • Dogma
επιφάνιος

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους διοργανωτές της παγκόσμιας γαστρονομικής συνάντησης, που διεξάγεται από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στη Βάδη – Βυρτεμβέργη της Γερμανίας. Ανάμεσα στους 2.000 σεφ που λαμβάνουν μέρος, το παρόν δίνει κι ο Αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους πατέρας Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός.

Εκτός από μέλος της ελληνικής ομάδας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ο πατέρας Επιφάνιος είναι και ο μοναχός που δίδαξε και εξακολουθεί να διαδίδει μέσα από τα βιβλία του, τα μυστικά διατροφής της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο πατέρας Επιφάνιος ζει και μονάζει στον Μυλοπόταμο Αγίου Όρους, ενώ εκεί καλλιεργεί αμπέλια, παράγει κρασί, μαγειρεύει την αγιορείτικη κουζίνα και συγγράφει τα δικά του βιβλία με μοναστηριακές συνταγές.

Εδώ και λίγα χρόνια μάλιστα ο αρχιμάγειρας της Αθωνικής Πολιτείας είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες μαγειρικής που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ο ίδιος μπορεί να άφησε για λίγο την κουζίνα του στο Άγιο Όρος, ωστόσο φαίνεται να το απολαμβάνει αφού για μια ακόμη φορά, του δίνεται η ευκαιρία να διδάξει τα δικά του μυστικά, αλλά και να πειραματιστεί πάνω σε καινούργιες συνταγές άλλων χωρών.

Η σπουδαία γαστρονομική παγκόσμια συνάντηση “ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020” πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και προσελκύει πάνω από 2.000 Chefs από όλον τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επιδείξουν και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, προωθώντας παράλληλα την γαστρονομία της χώρας τους.

Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια τους διαγωνισμού, θα κληθεί να σχεδιάσει, να οργανώσει και να μαγειρέψει ένα γεύμα το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα “Ρίζες” το οποίο έχει οριστεί από την διοργάνωση.

Κατά την παραμονή του στη Στουτγκάρδη ο πατέρας Επιφάνιος μίλησε για την ζωή του στο Άγιο Όρος, αλλά και για την αγάπη του για την μαγειρική στο Νίκο Ράδη εκδότη του ομογενειακού περιοδικού “Etsi magazin”.

Ο ίδιος μάλιστα μέσα από ανάρτηση του στο facebook αποκάλυψε την συνάντησή τους, ενώ γνωστοποίησε στους χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες του περιοδικού την συνέντευξη που κατάφερε να εξασφαλίσει για το επόμενο τεύχος του.

Στη σελίδα του πατέρα Επιφάνιου στο facebook υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από συμμετοχή του σε γαστρονομικές συναντήσεις καθώς και βίντεο. Σ’ ένα από αυτά χρέη βοηθού εκτελεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Gepostet von Xaravopoulos Xristos am Sonntag, 3. März 2019

Πηγή: www.newsit.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ