Πειραιώς Σεραφείμ: Το ΣτΕ είπε το αυτονόητο – Βίντεο

  • Dogma
πειραιώς

Στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο κ.Γιώργο Αυτιά, μίλησε σήμερα Σάββατο (21/09/2019) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, ερωτώμενος για την ιστορική απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών στο μάθημα των θρησκευτικών, σημείωσε πως «ήταν ένας μακροχρόνιος αγώνας ο οποίος δικαιώθηκε με τέσσερεις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αγώνας της ταπεινότητός μου, της Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ), οι οποίοι δώσαμε αυτόν τον αγώνα με όλη μας την ψυχή, διότι καταστρατηγείτο το Σύνταγμά μας».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση ότι το ΣτΕ είπε το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι ορθόδοξοι ελληνόπαιδες «έχουν το έννομο δικαίωμα να απολαμβάνουν θρησκευτικής παιδείας και να καταρτίσουν την θρησκευτική τους συνείδηση», για να έχουν αργότερα (στο Λύκειο) την κριτική σκέψη. «Όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους μουσουλμάνους ελληνόπαιδες, τους καθολικούς ελληνόπαιδες και τους εβραίους ελληνόπαιδες», συμπλήρωσε.

«Αυτή την ανισότητα που είχαν επιβάλλει τα προγράμματα Θρησκευτικών σπουδών του κ.Φίλη και του κ.Γαβρόγλου πλέον καταργούνται, γιατί είναι αντισυνταγματικά, προσβάλουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκη σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «υποχρεούται πλέον το Κράτος, όχι να τα αναμορφώσει, αλλά να τα καταργήσει και να συγγράψει νέα προγράμματα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS