Πρόεδρος Πολωνίας σε Οικουμενικό Πατριάρχη: Ευγνώμονες για την επίσκεψή σας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο – Βίνεο

  • Dogma
οικουμενικός

“Είναι μεγάλη τιμή για μας να υποδεχόμαστε την Παναγιότητά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο», με τα θερμά αυτά λόγια ο Πρόεδρος της Πολωνίας υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο Παναγιώτατος, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα και όπως ήδη είναι γνωστό, θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων σε μια ένδειξη συμπαράστασης και ηθικής ενίσχυσης στη μεγάλη  αυτή δοκιμασία που αντιμετωπίζουν λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη χώρα τους. 

Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με  τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα έλαβε χώρα λίγο μετά τις 13.00  το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2022,  στο Μέγαρο Belveder. Οι δύο άνδρες καταδίκασαν το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουρκανία και ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Πολωνία κατόπιν της επίσημης πρόσκληση που του έχουν απευθύνει τόσο ο  Πρόεδρος αυτής, όσο και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα.

Έχουμε βρει καταφύγιο για τις συζύγους και τα παιδιά των υπερασπιστών της Ουκρανίας. Σήμερα η Παναγιότητά του ήρθε στους πρόσφυγες από την Ουκρανία για να τους ευλογήσει”, δήλωσε ο Ντούντα στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.

Ο Πολωνός πρόεδρος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι Πολωνοί, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου κόσμου, από την πρώτη ημέρα της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, γνωρίζουν ποιος είναι το θύμα και ποιος ο επιτιθέμενος, ποιος υπερασπίζεται τη Μητέρα Πατρίδα και ποιος σκοτώνει αθώους ανθρώπους.

“Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι οι έντιμοι άνθρωποι που είναι παρόντες στην πολιτική μας σκηνή, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Πολωνία, και όλοι οι πιστοί μας θα ενώσουν τις προσευχές τους για ειρήνη στην Ουκρανία”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Πολωνός Πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος, νωρίτερα επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος όπου και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βαρσοβία Σάββα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε μνημόσυνο για τους πρώην Προκαθημένους και ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πολωνό Πρόεδρο 

TOP NEWS