Ρεκόρ επισκέψεων στην Παναγία Σουμελά – Βίντεο

  • Dogma
σουμελά

Μια είδηση που περίμεναν με ανυπομονησία οι επισκέπτες του νομού Τραπεζούντας στην Τουρκία ήταν το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά, όπως φαίνεται και από το ρεκόρ των 50.000 επισκέψεων στον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας του μνημείου.

Και μπορεί ο Ιούλιος στην Τραπεζούντα να θύμιζε περισσότερο… φθινόπωρο με βροχές και υποψία ήλιου, ωστόσο το ορόσημο του Εύξεινου Πόντου, αλλά και των Ποντίων, η Παναγία Σουμελά, συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης, γι’ αυτό και πλέον ο στόχος είναι μέχρι τέλος του έτους να σπάσει το φράγμα των 500.000 επισκεπτών, όπως αναφέρει το Anadolu.

Μετά από τις εργασίες αναστήλωσης που κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, στις 25 Μαΐου η μονή άνοιξε μερικώς για το κοινό, το οποίο θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το 2020 προκειμένου να δει από κοντά το ναό· μέχρι στιγμής, μετά και την απομάκρυνση και τη στερέωση όλων των επικίνδυνων βράχων, οι επισκέπτες φτάνουν μέχρι το προαύλιο.

Με αυτό το δεδομένο, φέτος δεν θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε στο Φανάρι, καθώς θεωρείται ότι δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε το εσωτερικό της Σουμελά να είναι απολύτως ασφαλές.

Πηγή: pontos -news.gr/ Φωτογραφίες Anadolu

TOP NEWS