Σπάνιο ντοκουμέντο: Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ασπάστηκε τον Γέροντα Παΐσιο – Βίντεο

  • Dogma
Παΐσιο

Αυθεντικό σπάνιο βίντεο από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στις 7 Νοεμβρίου του έτους 1992. Στο βίντεο διακρίνεται ο Πατριάρχης, ο οποίος ασπάζεται τον Άγιο Παΐσιο.

Κατά τη δοξολογία της υποδοχής ο Οικουμενικός Πατριάρχης ασπάζεται τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη,  καθώς και αυτός προσέρχεται για να λάβει την ευχή του Παναγιωτάτου κατά το έθος.

Στο σπάνιο βίντεο διακρίνεται ο Άγιος Παΐσιος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Το αυθεντικό βίντεο παραχωρήθηκε στο Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από πρώην μαθητή της Αθωνιάδος, στου οποίου την κατοχή περιήλθε τότε.

Ο Άγιος Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών. Γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, που βρίσκεται στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924 και προτού γίνει μοναχός ονομαζόταν Αρσένιος. Οι γονείς του, Πρόδρομος και Ευλαμπία Ενζεπίδη, ήταν πολύ ευσεβείς, ενώ ο Αρσένιος είχε άλλα 9 αδέλφια. Ο Αρσένιος από τη βρεφική κιόλας ηλικία, δέχτηκε την ευλογία από το Θεό να βαπτισθεί από έναν Αγιο που ζούσε στην περιοχή του, τον Αγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

Διαβάστε επίσης: Γέροντας Παΐσιος : Τί γράφει η πλάκα στον τάφο του- Φωτογραφία

Γέροντας Παΐσιος: «Μανούλα μου σε χαιρετώ»- Πώς ο Άγιος ανακοίνωσε στη μητέρα του ότι πάει να μονάσει – Φωτογραφία

TOP NEWS