Στο Σημείο Μηδέν και τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ο Μητσοτάκης- Βίντεο- Φωτογραφίες

  • Dogma
μητσοτάκης

Το μνημείο στο Ground Zero, στο σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, για να ξεναγηθούν αργότερα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στα ονόματα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους ελληνικά σημαιάκια και κατέθεσε στεφάνι στο μοναδικό δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο επέζησε κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Δίπλα στον πρωθυπουργό ήταν η κυρία Ανθούλα Κατσιματίδη η οποία έχασε τον αδερφό της Γιάννη στην τρομοκρατική επίθεση.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε έρθει σήμερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας σε αυτό το σημείο που για μένα είναι τόσο σημαντικό, ο αδερφός μου ο Γιάννης ήταν ένα απίστευτο παιδί, ένα παλικάρι γεμάτο χαρά και αγάπη. Χαίρομαι που ήρθατε να αφήσετε ένα στεφάνι και να μας τιμήσετε», δήλωσε η κυρία Κατσιματίδη απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισέρχονται στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στο εσωτερικό του οποίου εξακολουθούν να εκτελούνται οι τελευταίες εργασίες. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Θέλω και πάλι να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου εδώ σήμερα και να ξέρεις ότι τα θύματα της τρομοκρατίας, διότι κι εμείς στη χώρα μας έχουμε πληγωθεί από τη δική μας εγχώρια τρομοκρατία, θα συνεχίσουμε πάντα να τα τιμούμε και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και τον ξενάγησε στο εσωτερικό του Ναού ο οποίος είναι υπό κατασκευή.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω σήμερα σε αυτόν τον ιερό τόπο να αφήσω ένα λουλούδι και να καταθέσω στη μνήμη των 2.977 αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους άδικα στη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους ήταν και 41 Ελληνοαμερικανοί, ένας από τους οποίους ήτανε και ο Γιάννης ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στο 104ο όροφο όταν χτύπησε το πρώτο αεροπλάνο τον βόρειο πύργο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μια μάχη διαρκής, είναι μια μάχη την οποία έχουμε υποχρέωση ως δημοκρατίες να δώσουμε για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να λειτουργούμε μέσα σε ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες όπως αυτές τις οποίες με τόσο κόπο έχουμε χτίσει» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε απευθυνόμενος προς την κυρία Κατσιματίδη.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες 

Με πληροφορίες από “ΑΠΕ-ΜΠΕ”
Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυκας 

TOP NEWS