Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο και τον Αυστραλίας Μακάριο- Βίντεο

  • Dogma
μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε χθες, Παρασκευή 7 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου δύο εγνωσμένου έργου ιεράρχες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’ έγινε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν το πρεσβυγενές Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο , συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στην περιοχή της δικαιοδοσίας του και τονίστηκε η σημασία του ρόλου του.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Αλεξανδρείας και το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο στην Αφρική.

μητσοτάκης

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας συζήτησαν για το έργο της Αρχιεπισκοπής, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη και την εκτίμησή του.

Τονίστηκε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και η συνεισφορά της στη διατήρηση των δεσμών της ομογένειας με την Ελλάδα. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης, στις προσεχείς εκλογές Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους.


Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

TOP NEWS