Σύρου Δωρόθεος στο dogma.gr: Η ρωσική εισπήδηση στην Αφρική δηλητηριάζει τις σχέσεις των Εκκλησιών – Παθογένεια της Ορθοδοξίας η έλλειψη ενότητας

  • Dogma
σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, ένας ιεράρχης με πλούσια ποιμαντική δράση, αλλά και ένας εξαιρετικός συνομιλητής, μιλά για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας αποκλειστικά στο dogma.gr. Σχολιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ εξηγεί και την ιδιαίτερη και σε πολλούς άγνωστη σχέση που έχουν η Κύθνος και η Μαριούπολη.

Κληθείς ο Μητροπολίτης Σύρου να σχολιάσει τη ρωσική εισπήδηση στην Αφρική, υπογραμμίζει ότι «Κάθε διατάραξη των ορίων δημιουργεί και διασάλευση της ενότητας, αλλά και διασάλευση μεταξύ των Εκκλησιών και των Προκαθημένων τους», εξηγώντας ότι η παθογένεια της Ορθοδοξίας είναι ότι ποτέ δεν προσέρχεται στο διάλογο ενωμένη, αλλά διασπασμένη και με διαφορετικές απόψεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά για τη ρωσική παρέμβαση ότι «δηλητηριάζει τις σχέσεις των Εκκλησιών»  την ώρα που η Ορθοδοξία θα έπρεπε να είναι ενωμένη, καθώς απέναντί της έχει τον εξ ανατολών κίνδυνο.

Ο κ. Δωρόθεος απαντά ακόμα για το πώς θα πρέπει η Εκκλησία να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από ιερωμένους και κληρικούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάθε άλλο παρά ταιριάζουν στη ζωή και το έργο της. Αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό, ότι ο Ποιμενάρχης Σύρου ξεκαθάρισε στο πλαίσιο της κουβέντας μας και ζήτησε να υπογραμμιστεί ότι όλα όσα αναφέρει ισχύουν «εφόσον με ακλόνητα και ακράδαντα στοιχεία αποδεικνύονται, διότι πολλές φορές κληρικοί διασύρθηκαν αδίκως και συκοφαντήθηκαν και εν τέλει αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες ήταν έωλες ή και υποκινούμενες».

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μιλά ο Σεβασμιώτατος για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται στο πλαίσιο της Μητρόπολης Σύρου, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η μεταφορά του βίου του Αγίου Παϊσίου στην τηλεόραση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε αποκλειστικά στο dogma.gr o Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος

TOP NEWS