Βελιγράδι: Συνοδική δέηση για την ειρήνη στις 02 Ιουνίου – Βίντεο

  • Dogma
σερβίας

Ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, στις 02 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι Συνοδική Δέηση υπέρ της Ειρήνης.

Ο  Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Βελιγράδι το πρωί της Πέμπτης, 2 Ιουνίου, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ενώ το απόγευμα θα προΐσταται της πανηγυρικής λιτανείας του Σωτήρος.

Η λιτανεία θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως  στις 18.00 και θα καταλήξει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου και θα τελεστεί η συνοδική δέηση για ειρήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος τιμάται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη σερβική πρωτεύουσα. Μάλιστα η καθιερωμένη λιτανεία, είναι ιδιαίτερα μεγαλειώδης και οι δρόμοι της πόλης πλημμυρίζουν με κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει την πομπή

Μετά και το πέρας της συνοδικής δέησης για την ειρήνη, θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα.

TOP NEWS