Ζωντανή αναμετάδοση: Ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της ιεράς εικόνας Παναγίας Τιχβίν

  • Dogma
αναμετάδοση

Παρακολουθείστε σε ζωντανή αναμετάδοση  στις 18.45 από το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής την  Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν της Ρωσίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γεν. Διευθυντού του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας.

Τους Οίκους των Χαιρετισμών αποδίδουν ο Θεοφιλέστατος, οι Ιερείς του Προσκυνήματος και οι Κληρικοί υπότροφοι της Αποστολικής Διακονίας στην ελληνική, αγγλική, αραβική, ρωσική και σερβική γλώσσα, ενώ  ψάλλει και 25μελής Βυζαντινός Χορός Ψαλτριών Γυναικών υπό τη διεύθυνση της Χοράρχου κας Νεκταρίας Καραντζή.

Μετά το πέρας  του Ακαθίστου Ύμνου και τα Μεγαλυνάρια του Παρακλητικού Κανόνος, η ιερά εικόνα της Παναγίας θα τοποθετηθεί στο «θρονί» της.

 

Ποια είναι η Νεκταρία Καραντζή

Η  Νεκταρία Καραντζή  είναι  Ελληνίδα   Ψάλτρια  και τραγουδίστρια  παραδοσιακής μουσικής. Είναι η πρώτη γυναίκα Ψάλτρια στην Ελλάδα, η οποία έχει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της και ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών, ως ιεροψάλτρια, από τα 9 χρόνια της. Η φωνή της έχει ταυτιστεί με τη  Βυζαντινή Εκκλησιαστική Τέχνη  και έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, στον ορθόδοξο κυρίως κόσμο, όπου κυκλοφορεί η δισκογραφία της, ως μία από τις αντιπροσωπευτικές φωνές του βυζαντινού εκκλησιαστικού μέλους. Μέσα από καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζει προγράμματα αφιερωμένα στη Βυζαντινή Υμνωδία και έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως η   «ιδανική υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της Αρχέγονης Παράδοσης» .

TOP NEWS