Το κεντρικό συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Την αγωνία και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για την αύξηση των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια κατά την επίσκεψη του στο κεντρικό συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής στην οδό Σοφοκλέους, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Ο Αρχιεπίσκοπος για ακόμη μία φορά παραβρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση και συνομίλησε μαζί τους ακούγοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, αλλά και με τους υπεύθυνους της δομής. Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στον 89,5 τόνισε πως «σήμερα, ημέρα μεγάλης εορτής της Παναγίας, επισκεφθήκαμε την εργασία της αγάπης, δηλαδή την ενίσχυση με φαγητό στους ανθρώπους που το στερούνται». Συνεχάρη όλους τους συνεργάτες της δομής που με προθυμία και θυσία βρίσκονται εκεί και επιτελούν σημαντικό έργο, ενώ εξέφρασε την αγωνία του, την λύπη και τον προβληματισμό του για την αύξηση των ανθρώπων που καταφθάνουν εκεί για μία μερίδα φαγητού και υποσχέθηκε πως αυτή η προσπάθεια και το συγκεκριμένο έργο θα συνεχιστούν.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÁ ÓÕÓÓÉÔÉÁ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ //×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Η δράση που πραγματοποιείται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Σοφοκλέους & Πειραιώς), ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα τους πολίτες και προάγοντας τον εθελοντισμό, ήταν ένα όραμα του Αρχιεπισκόπου από το 2009. Σήμερα, πάνω από 2.000 εθελοντές ανεξαρτήτου θρησκευτικής προέλευσης και εθνικότητας συμμετέχουν εθελοντικά στην δράση, η οποία συνίσταται στην δωρεάν διανομή μερίδων φαγητού καθημερινά και 365 ημέρες το χρόνο σε άστεγους, αλλοδαπούς, ουσιοεξαρτημένους και γενικότερα άπορους ανεξαρτήτως φυλετικής ή οιασδήποτε άλλης διάκρισης.

TOP NEWS