Νεογέννητο Γερμανού καθολικού ήρθε στην Κρήτη για να λάβει την ευλογία

  • Dogma
κρήτη

H εικόνα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κρήτη να δίνει την ευλογία του σε ένα νεογέννητο βγαίνοντας από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου έκανε το γύρο του κόσμου.

Ελάχιστοι ωστόσο γνώριζαν ότι αυτό το μόλις ένα μήνα και 19 ημερών βρέφος ταξίδεψε με την οικογένεια του, τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του από το Μόναχο της Γερμανίας στην Κρήτη, μόνο για να παρακολουθήσουν το ανοιχτό προς το κοινό διήμερο της Συνόδου προς το Ηράκλειο.

Ο συγκεκριμένος Γερμανός που είναι καθολικός, είναι θεολόγος σε ίδρυμα με παιδιά. Ωστόσο η βαθιά του γνώση και πίστη στη θρησκεία τον οδήγησε στην απόφαση έχοντας την ευλογία της εκκλησίας να μεγαλώσει τα παιδιά του βαδίζοντας σε ένα δρόμο πίστης που ενώνει τις θρησκείες. Έτσι λοιπόν και τα 5 τους αποτελεί όπως o ίδιος λέει μία γέφυρα ανάμεσα στους Ορθόδοξους, τους Καθολικούς και τους διαμαρτυρόμενους.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και η ευλογία προς το νεογέννητο παιδί του όπως είπε αποτέλεσε για αυτόν την μεγαλύτερη ικανοποίηση και δικαίωση.

Πηγή: Nea kriti

 

 

TOP NEWS