Η Παναγία στο πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας

  • Dogma

Στην Παναγία έχει αφιερώσει και το σημερινό του πρόγραμμα ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος στους 89,5, εν όψει του Δεκαπενταυγουστου.

Ξένη Δημοσίευση

11:00 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στον μικρό και μεγάλο παρακλητικό κανόνα της Θεοτόκου. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ο μεγάλος παρακλητικός κανόνας της Θεοτόκου – Ανάλυση της Θεολογίας και του ποιητικού ύφους των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ ωδών της Θεοτόκου». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, φιλόλογος, συγγραφέας.

12:00 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ε)
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, επιχειρεί να αναδείξει την καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία. Σήμερα το θέμα είναι: «Η καθημερινότητα στη ζωή των μοναχών, στην προσευχή, στο εργόχειρο, στο διακόνημα».

13:00 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στη σημασία και στο ρόλο της Παναγίας στη Θεολογία, στη λατρεία, στην τέχνη και γενικότερα στη ζωή της Εκκλησίας. Το θέμα, σήμερα είναι: «Η Θεοτόκος κατά τον ¶γιο Ιωάννη Δαμασκηνό». Καλεσμένος είναι ο κ. Διονύσιος Κακαλέτρης, Δρ Θεολογίας.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 MARE NOSTRUM: Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ,που παρουσιάζουν ο Κώστας Παππάς και ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην Μεσόγειο θάλασσα ως την θάλασσα γύρω από την οποία και δια μέσου της οποίας γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν διάφοροι πολιτισμοί που σημάδεψαν την ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ιστορία της Μεσογείου από τα προϊστορικά έως τα αρχαϊκά χρόνια».

17:00 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στο ¶γιο Όρος και στη σχέση του με την Παναγία. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις θαυματουργές εικόνες της Θεοτόκου στο ¶γιο Όρος. Το θέμα, σήμερα είναι: «Αναφορά στις Παναγίες του Αγίου Όρους».

18:30 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η ακολουθία του εσπερινού και ο παρακλητικός κανόνας της Θεοτόκου μεταδίδονται, σήμερα, από τον καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά.

20:00 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στη σχέση του Αγίου Όρους με τα γράμματα και τις τέχνες. Σήμερα, το θέμα είναι: «Περιηγητές του Αγίου Όρους».

21:30 ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Μπλάθρας, μας ξεναγεί στην Θάλασσα την μεγάλη και ευρύχωρο, δηλαδή στους Ωκεανούς από το Βόρειο έως το Νότιο Πόλο και από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ωκεανός-Λεβιάθαν -κύματα, τυφώνες, ηφαίστεια, τσουνάμι».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης διαβάζει το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΝ εις το Σινά και τους Αγίους Τόπους» της Αιθερίας. Εκδόσεις Τήνος.

TOP NEWS