Αφράτο σιροπιαστό Ραβανί – Μοναστηριακή συνταγή

ραβανί

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος! Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!!

Μοναστηρικαό και εύκολο σιροπιαστό ραβανί! Ένα  γλυκό ταψιού με γεύση που σου σίγουρα θα σας  μένει αξέχαστη!

Η συνταγή για το λαχταριστό ρεβανί είναι σχετικά εύκολη. Θα χρειαστούμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο, ½ φλυτζάνι ζάχαρη, 5 αυγά, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι, 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι, 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ και για το σιρόπι : 3 φλυτζάνια ζάχαρη , 4 φλυτζάνια νερό, 1 – 2 κομματάκια ξύλο κανέλας.

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι. Στο σερβίρισμα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε παγωτό καϊμάκι.

Διαβάστε επίσης: Πολίτικη συνταγή: Καντίν μπουτού κεφτέ- Τα μπουτάκια της χανούμισσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ