Αυτό είναι «νέο» πρόσωπό του Χριστού!

  • Dogma
πρόσωπο

Το πρόσωπο του Χριστού κατάφερε να «αναπλάσει» ένας εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων. Το πορτραίτο που δημιούργησε απέχει πολύ από την εικόνα του λευκού άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως.

Το πρόσωπο του Χριστού κατάφερε να «αναπλάσει» ένας συνταξιούχος εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους της επιστήμης της ιατροδικαστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Το πορτραίτο που δημιούργησε απέχει πολύ από την εικόνα του λευκού άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως σε ιερά βιβλία ή σε τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή του Ιησού.

Ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ. Richard Neave, με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση εγκληματιών, φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Ιουδαίου που ζούσε στην περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, την ίδια εποχή με τον Ιησού. Έχει πλατύ πρόσωπο, σκούρα μάτια, πυκνό μούσι και κοντά σγουρά μαλλιά, ενώ και το δέρμα του είναι αρκετά σκούρο.

Αν και ο Δρ. Neave υπογράμμισε ότι το πορτραίτο που δημιούργησε δεν απεικονίζει τον Ιησού, αλλά έναν τυπικό άνδρα που έζησε στη συγκεκριμένη περιοχή, την ίδια εποχή με εκείνον, πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από τις μέχρι σήμερα απεικονίσεις του Θεανθρώπου.

Ο πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία αλλά και πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο για να δημιουργήσει ένα πορτραίτο που θα ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό πρόσωπο του Ιησού, αναφέρει ο ιστότοπος Popular Mechanics.

Η τεχνική του Δρ. Neave και της ομάδας του περιλάμβανε τη χρήση πολιτισμικών και αρχαιολογικών δεδομένων αλλά και την επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών που άνηκαν στη Σημιτική φυλή.

Διαβάστε επίσης: Πού βρίσκονταν ο Χριστός από 13 έως 30 ετών: Τα άγνωστα χρόνια της ζωής Του

TOP NEWS