Αγιορείτικος χαλβάς εύκολος και πεντανόστιμος!

  • Dogma
χαλβάς

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! Όταν το φτιάχνουν οι νοικοκυρές, το σπίτι μοσχοβολά κανέλα και αναδύεται μια γλυκιά θαλπωρή. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς τρώγεται συνήθως σε περιόδους νηστείας καθώς δεν περιέχει αρτύσιμα υλικά. Στο Άγιον Όρος, όμως, οι μοναχοί φτιάχνουν και χαλβά αρτύσιμο, με γάλα, για τις περιόδους που καταναλώνονται γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δοκιμάστε τον αγιορείτικο χαλβά αρτύσιμο, όπως τον φτιάχνει ο μοναχός Νικήτας Αγιορείτης, και προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα ιδιαίτερο και γευστικό παραδοσιακό γλύκισμα. Ο αρτύσιμος αγιορείτικος χαλβάς αποτελεί μια νόστιμη πρόταση αν θέλετε να προσφέρετε ένα ελαφρύ και ξεχωριστό επιδόρπιο στους καλεσμένους σας μετά από ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τον αγιορείτικο χαλβά είναι:

250γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 κουτί γάλα εβαπορέ
200γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Νερό
150γρ. βούτυρο

Επί το έργον:

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο βούτυρο. Αναμειγνύουμε το γάλα με ισόποσο νερό και το βράζουμε με τη ζάχαρη ώσπου να φουσκώσει. Μετά το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει. Λίγο πριν το κατεβάσουμε, ρίχνουμε τη βανίλια.

*Από το βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα

Πηγή:mounathos-eshop.gr

Διαβάστε επίσης: Εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα χωρίς κρέμα

Λαχταριστές σουπιές γιουβέτσι από τον «Σεφ» του Αγίου Όρους

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

 

 

TOP NEWS