Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών Άρτας – Φωτογραφίες

  • Dogma
στεφάνι

Έκπληξη και δέος προκαλεί το γεγονός πως άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης 2019 στην εικόνα του Εσταυρωμένου.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η εικόνα του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών της Άρτας καθώς άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης 2019. Μετά από 5 μήνες στο ξερό στεφάνι εμφανίστηκαν πράσινα φύλλα και λουλουδάκια.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το πρωί της  Πέμπτης (19/7) οπότε και οι υπεύθυνοι του ναού είδαν το φαινόμενο. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (23/9) η Μητρόπολη Άρτης τονίζει ότι: » προς αποφυγήν εκμεταλλεύσεως του γεγονότος, ενημερώνει τους πιστούς, ότι το όλο θέμα βρίσκεται, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό διερεύνηση, από ειδικούς.
Πολύ περισσότερο, που κατά καιρούς, ανά την Ελλάδα, όσα ακάνθινα στεφάνια έχουν βγάλει ανθούς, είναι φτιαγμένα από το ίδιο -και όχι από άλλο- είδος (Euphorbia) αγκαθιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλους ναούς.

Το 2012, δυόμισι μήνες μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στην Ι.Μ Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Υμηττού ενώ το 2017 άνθισε για δεύτερη φορά στεφάνι που είχε τοποθετηθεί δυο εβδομάδες πριν στον Εσταυρωμένο στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Καρυών Τρικάλων.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της Μητρόπολης Άρτης:

Λόγω της δημοσιότητας, που έλαβε το θέμα του ακανθίνου στεφάνου, του Εσταυρωμένου της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της πόλεως Άρτης -το οποίο έβγαλε άνθη- η Ιερά Μητρόπολις Άρτης, προς αποφυγήν εκμεταλλεύσεως του γεγονότος, ενημερώνει τους πιστούς, ότι το όλο θέμα βρίσκεται, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό διερεύνηση, από ειδικούς.
Πολύ περισσότερο, που κατά καιρούς, ανά την Ελλάδα, όσα ακάνθινα στεφάνια έχουν βγάλει ανθούς, είναι φτιαγμένα από το ίδιο -και όχι από άλλο- είδος (Euphorbia) αγκαθιού.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο θαύμα στην Εκκλησία είναι, να ξεριζώνουμε, διά της μετανοίας, τα αγκάθια της αμαρτίας, από τις ψυχές μας και να άνθίζουν στις καρδιές μας, οι Ευαγγελικές αρετές

 

Με πληροφορίες από: arta2day.gr

TOP NEWS