Εκπληκτική αγιορείτικη συνταγή: Πουτίγκα με μπράντι!

  • Dogma
πουτίγκα

Οι αγιορείτικες συνταγές, όπως η πουτίγκα με μπράντι που σας προτείνουμε να «τολμήσετε» δεν ξεχωρίζουν μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για τον υγιενό τρόπο παρασκευής τους.

Και επειδή, δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλύκισμα που «υπόσχεται» υψηλές γαστριμαργικές συγκινήσεις, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξουμε μια υγινείνή εκδοχή του με χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες.

Ένα τέτοιο γλύκισμα,είναι και η αγιορείτικη πουτίγκα, σε μια εκτέλεση με μπράντι που υπόσχεται να σας…ξετρελάνει. Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καθώς πρόκειται για μια εύκολη στην εκτέλεσή της συνταγή.

Για την παρασκευή της αγιορείτικης πουτίγκας με μπράντι θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές μπράντι
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγού
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα

Όσο για την εκτέλεση αυτής της μοναστηριακής συνταγής, σίγορα ακόμα και οι πιο αρχάριοι στην κουζίνα, δε θα δυσκολευτούν και πολύ για να την επιτυχόυν. Ξεκινάμε λοιπόν!

Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.

Όταν η κρέμα πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Καλή σας απόλαυση!

TOP NEWS