Ένα γλυκό με άρωμα παιδικών χρόνων για την 25η Μαρτίου

  • Dogma
γλυκό

Aν και από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, η πιο γλυκιά ανάμνηση είναι εκείνη του παγωτού της 25ής Μαρτίου μετά την παρέλαση, το dogma.gr σήμερα προτείνει να κάνουμε μια εξαίρεση στο γλυκό αυτό  κανόνα, πώς αλλιώς θα καταλαβαίναμε τον κανόνα άλλωστε…;

Βέβαια, η εξαίρεση δε θα είναι και πολύ μεγάλη. Γιατί ο κορμός ψυγείου είναι άλλο ένα γλυκό από τα παιδικά μας χρόνια, εύκολο και πάντα επιθυμητό. Συνάμα, είναι και το πρώτο γλυκό που μαθαίναν παλιά οι νέες νοικοκυρές και το πετυχαίναν εξαιρετικά. Πάντα έτσι ξεκινάς την καριέρα σου σα ζαχαροπλάστισσα στο σπίτι.  Με τον κορμό ή αλλιώς μωσαϊκό με μαύρη ή λευκή σοκολάτα και μπισκότα πτι μπερ και μόνον!

Κορμός σοκολατένιος

Σήμερα στον κλασικό κορμό προστείθεται μια καινοτομία. Αντί για γάλα και αυγό, ανάμιγνείουμε τη σοκολατένια γκανάς που προτείνει ο αγαπημένος Έλληνας Master Chef  Άκης Πεντρετζίκης μαζί με μια ακόμα πρότασή του: να κόψουμε τα μπισκότα στη μέση.

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό και μόλις φθάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Περιμένουμε, ανακατώνοντάς τα να πάρει ένα χρώμα καραμέλας η ζάχαρη και πολύ προσεχτικά τα αδειάζουμε πάνω σε στρωμένη λαδόκολλα. Τα απλώνουμε με το μαχαίρι, όσο είναι ακόμη μαλακά. Μόλις κρυώσουν, τα χτυπάμε στο γουδί να γίνουν μικρότερα κομμάτια όχι σκόνη.

Αμέσως μετά κόβουμε τα μπισκότα στη μέση

Τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε σημείο βρασμού. Αμέσως περιχύνουμε τα κομματάκια σοκολάτας, περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσουν και ανακατώνουμε να γίνει μια σάλτσα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει πριν την προσθέσουμε στο μίγμα.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο που είναι σε μικρά κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το κακάο. Να αναμιχθούν με το μίξερ.

Ρίχνουμε τη γκανάς σοκολάτας και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα σπασμένα καραμελωμένα αμύγδαλα. Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε τη διαδικασία με τα αμύγδαλα, να προσθέσετε καρύδια στην ίδια ποσότητα χοντροκομμένα με 50 γρ. κράνμπερις.

Ανακατεύουμε καλά, χωρίς να θρυμματίσουμε όλα τα μπισκότα.

Στρώνουμε ένα αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε προσεχτικά το μίγμα στη μέση και το τυλίγουμε να γίνει σαν κορμός. Πιέζουμε και από τις δύο πλευρές για να γίνει συμπαγής.

Το μεταφέρουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 4 ώρες ή καλύτερα την επόμενη μέρα.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: Lenas Fusion Cooking

Διαβάστε επίσης: Η σούπερ υγιεινή γαριδομακαρονάδα του φτωχού

TOP NEWS