Φανουρόπιτα με ταχίνι

  • Δόγμα

Για να φτιάξουμε την φανουρόπιτα με ταχίνι ξεκινάμε, αραιώνοντας σε ένα μπολάκι το ταχίνι στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα, τα μυρωδικά και τα καρύδια και αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό και το αραιωμένο ταχίνι.

Αυτή η φανουρόπιτα έχει 11 υλικά και όχι 7 ή 9 όπως λένε ότι πρέπει να έχει προκειμένου να έχει «θαυματουργές» δυνάμεις. Αν τα μετρήσεις όμως όπως οι παλιές, τότε είναι πράγματι εννιά. Πώς δηλαδή; Συμπτύσσοντας τα υλικά και γράφοντας «κανελογαρίφαλα» ή «ταχίνι διαλυμένο σε νερό».

Έτσι έκαναν και ξεμπέρδευαν. Μην σας προβληματίσει λοιπόν. Άλλωστε, πολλοί λένε ότι αρκεί να είναι μονός ο αριθμός των υλικών για να είναι η φανουρόπιτα σωστή.

10′ προετοιμασία

1 ώρα ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την φανουρόπιτα με ταχίνι ξεκινάμε, αραιώνοντας σε ένα μπολάκι το ταχίνι στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  2. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα, τα μυρωδικά και τα καρύδια και αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό και το αραιωμένο ταχίνι.
  3. Ανακατεύουμε, να ζυμωθεί καλά το μείγμα, και το αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε την φανουρόπιτα με ταχίνι

Πηγή: https://www.gastronomos.gr/

TOP NEWS