Φλωμάρια με θαλασσινά… από τη Λήμνο με αγάπη!

  • Dogma
φλωμάρια

Φλωμάρια Λήμνου με χταπόδι, μύδια & γαρίδες, μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε!

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε τα φλωμάρια με θαλασσινά, προσέξτε να μην παραβράσετε τα ζυμαρικά, γιατί θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα. Επίσης, αν και είναι μια ιδανική συνταγή, μεστή γεύσης και θρεπτικών συστατικών για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, ενδείκνυται για όλες τις περιόδους. Σε περιόδους, μάλιστα, που δεν τηρείτε νηστεία, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη γραβιέρα στο σερβίρισμα, για έξτρα γεύση.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα φλωμάρια με θαλασσινά:

400 γρ. φλωμάρια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

½ κ.γ. μπούκοβο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 γρ. χταπόδι, κομμένο

100 γρ. μύδια, φρέσκα

10 γαρίδες, καθαρισμένες

50 ml λευκό κρασί

50 ml ούζο

4 ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Επί το έργον:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα φλωμάρια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, την πιπεριά Φλωρίνης, το μπούκοβο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά κι έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι, τα μύδια, τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ούζο και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα μύδια μεταφέροντας τα σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Έπειτα, προσθέτουμε τα φλωμάρια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά με μία τσιμπίδα. Προσθέτουμε εκ νέου τις γαρίδες και τα μύδια και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα φλωμάρια με τα θαλασσινά, πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι.

Πηγή: www.giorgostsoulis.com

TOP NEWS