Γέροντας Πορφύριος: Ξεχωριστές φωτογραφίες του σύγχρονου Αγίου

  • Dogma
γέροντας

Πώς είναι άραγε ένας Άγιος στην πραγματικότητα; Πως ήταν το πρόσωπο του; Ποια τα χαρακτηριστικά του; Ο Όσιος Πορφύριος ήταν ένας πραγματικός Άγιος, ο οποίος έζησε ανάμεσα μας, και αγιοποιήθηκε μόλις πριν από περίπου έξι χρόνια, στις 27 Νοεμβρίου του 2013. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζεται, όπως ακριβώς τον γνώρισαν τα πνευματικά του παιδιά.

Με τη συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας να έχουν ζήσει σε εποχές όπου η φωτογραφία δεν είχε καν ανακαλυφθεί, η εικόνα που έχουν οι πιστοί γι’ αυτούς προέρχεται αποκλειστικά από τις αγιογραφίες, οι περισσότερες εκ των οποίων είτε είναι κατά προσέγγιση είτε ακολουθούν ένα κλασικό μοτίβο.

Στην περίπτωση όμως του νεότερου Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του γέροντα Πορφύριου, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 2 Δεκεμβρίου, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μπορεί βέβαια οι φωτογραφίες να μην έχουν την ανάλυση και την ποιότητα της σύγχρονης εποχής, είναι όμως αρκετές για να δουν ακόμη και αυτοί που δεν γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά και την μορφή ενός Αγίου ο οποίος έζησε ανάμεσα μας.

Το dogma.gr συγκέντρωσε τις περισσότερες φωτογραφίες του Οσίου Πορφυρίου και τις παρουσιάζει.

porfirios_0porfirios_1porfirios_2porfirios_3porfirios_4porfirios_5porfirios_6porfirios_7porfirios_8porfirios_9porfirios_10porfirios_11porfirios_12porfirios_13porfirios_14porfirios_15porfirios_16

Πηγή φωτογραφιών είναι η ιστοσελίδα του ιερού γυναικείου ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής το οποίο ιδρύθηκε από τον Όσιο.

Διαβάστε επίσης: Η Εκκλησία της Πόλης που προσεύχονται οι Τουρκοι: «Άϊ Πρώτη του μηνός»

TOP NEWS