Γιορτινή συνταγή: Χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα!

  • Dogma
χοιρινό

Χοιρινό δαμάσκηνα και κάστανα: Μια εξαιρετική ιδέα που θα λατρέψουν όλοι στο γιορτινό σας τραπέζι! Ο συνδυασμός χοιρινού με δαμάσκηνα και κάστανα είναι ό,τι πιο γιορτινό μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα Χριστούγεννα.

Το Χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα είναι μια ιδανική συνταγή για να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι σίγουρα μια από τις νοστιμότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Για τη σημερινή συνταγή θα χρειαστούμε: 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί, χυμό από 2 πορτoκάλια, δεντρολίβανο, 3-4 κουταλιές μέλι, 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, 10 βερύκοκα χωρίς κουκούτσι και προβρασμένα κάστανα ανάλογα με την αρεσκεία σας, 1/3 ποτηριού κονιάκ, 2 κουταλιές βαλσάμικο,αλάτι – πιπέρι.

Η εκτέλεση είναι απλή. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 60 λεπτά. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαμάσκηνα, τα βερύκοκα και τα κάστανα, προκειμένου να μην λιώσουν.

Όλη η διαδικασία χρειάζεται χαμηλή φωτιά έτσι ώστε το χοιρινό να γίνει μαλακό. Το ελαιόλαδο το ρίχνουμε όχι στο τηγάνι αλλά στο χοιρινό κρέας προτού το ρίξουμε στο τηγάνι. Έτσι αποφεύγουμε να κάψουμε το λάδι και να χάσει όλα τα συστατικά του.

Διαβάστε επίσης: Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες: Πώς προέκυψαν οι ονομασίες των Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS